Udlændinge i job sikrer det danske arbejdsudbud

Grænsebom

Ansvarlighed og viljen til at træffe hårde og tunge beslutninger er kvaliteter, der begge kendetegner vores borgerlige regering og i særdeleshed også vores moderparti. Når man fastsætter økonomisk politik med et specifikt mål for øje, må man givetvis have et sundt forhold til virkeligheden.  Vi skal forholde os til de egentlige forhold og handle derefter. Det har regeringen og Venstre demonstreret for os, og det ser vi resultatet af nu.

Vi har i en årrække været kritisk udfordret på aktiveringen af udlændinge, fordi vi ikke har vovet at benytte os af reformer og skrappe økonomiske incitamenter og strukturer, men nu er beskæftigelsen for udlændinge i Danmark rekordhøj.

Det skal altid kunne betale sig at arbejde, og den bedste vej til integration sker gennem arbejdsmarkedet. Derfor har det været et centralt fokuspunkt de seneste år, at særligt flygtninge og indvandrere skulle i job. Udlændingene på det danske arbejdsmarked er med til at lukke huller – huller vi den dag i dag kan udpege i vores produktion og økonomiske vækstpotentiale.

Vi skal være taknemmelige for al arbejdskraft der søger mod den danske grænse, og vi skal sikre dem vejen til arbejdspladsen og beskæftigelse.

Det forholder sig desværre sådan, at vi i skrivende stund ikke har arbejdskraft nok i os selv til at udfylde vores eget produktionspotentiale. Derfor er det bydende nødvendigt, at vi nu og for fremtiden arbejder hårdere for at sikre at danske virksomheder har arbejdskraft tilgængelig. Den danske økonomi er bundet i udenlandsk arbejdskraft, og dermed er det danske grundlag for fremtidig velfærd slået ind på en faretruende kollisionskurs med tankerne om lukkede grænser og indebrændt fremmedfjendskhed. Det danske arbejdsmarked skal, som vores økonomi er det, være et åbent foretagende.

 

Man vil ved grænsen blive mødt med forventninger og taknemmelighed, for vi har behov for hinanden.

Skriv en kommentar

Arbejdsmarkeds- og erhvervsordføreren

Marcus Andersen er ordfører for arbejdsmarkeds- og erhvervspolitik, og bruger denne blog til at italesætte aktuelle problemstillinger, der forhindrer arbejdsmarkedet og erhvervslivet i at udfolde sig i sit fulde potentiale og levere deres maksimale produktivitet.

Væk med unødigt komplicerede regulativer for arbejdsmarkedet, samt durkdrevne og unaturlige indgreb i udviklingen af markedet. Følg med på denne blog, og bliv opdateret på kampen for menneskelig innovation og teknologiske landvindinger.