3 grunde til hvorfor man aldrig skal indskrænke ytringsfriheden

I denne uge gæsteblogger de dygtige medlemmer fra min policy group. Som velformulerede, arbejdsomme VU’ere med skarpe holdninger indtager de dermed bloggen og diskuterer aktuelle problemstillinger. 

 

 

 

 

(Af Tobias Sonne Olsen)

 

Man må som VU’ere efterhånden være vidne til rigtig mange selvmål fra vores regering. De vil have højere skatter, de kan ikke lide peberspray, og nu vil de også indskrænke ytringsfriheden for imamer, fordi de ikke appellere til de danske værdier…. Det er så dumt, at jeg nu vil skrive et par grunde til, hvorfor man aldrig skal indskrænke ytringsfriheden.

 

1. Ytringsfriheden er presset nok i forvejen

 

Hvis der er noget, som disse hadprædikanter hader, så er det demokrati og ytringsfrihed. Så ved at indskrænke ytringsfriheden, så vinder hadprædikanter mere, end vi gør. Det er deres vådeste drøm, at ytringsfriheden forsvinder, og ved at indskrænke vil de føle, at de kommer et skridt tættere på målet om en nedlæggelse af det danske demokrati.

 

2. Dialog er vejen frem

 

I VU er der masser af mennesker, vi er uenige med, men det hjælper ikke at tie dem ihjel. Det har det aldrig gjort, og det vil det aldrig gøre.

Vi snakker og vi diskutere med mennesker, som vi er uenige med – f.eks. Daniel Carlsen som for ikke så længe siden blev inviteret til at lave et oplæg i VU Middelfart, fordi vi ved godt, at Daniels holdninger ikke forsvinder, fordi vi er uenige med dem. Det samme gælder for hadprædikanter. Deres holdninger forsvinder ikke, fordi vi kriminaliserer dem og deres ytringer. Jeg siger ikke, at man kan tale dem til fornuft, men det hjælper ikke at prøve at tie dem ihjel.

 

3. Det er hamrende uliberalt

 

Det er ikke, fordi de liberale argumenter virker på Venstre for tiden, men derfor skal de stadig siges, at en indskrænkning af ytringsfriheden er hamrende uliberalt. Fordi i liberalismen har vi friheden til at synes, hvad vi vil. Frihed til forskelighed – også selvom vi synes, at det de mener er helt hen i vejret.

Skriv en kommentar