Grunde til ikke at forbyde tørklæder

OBS: DETTE INDLÆG OG ALLE TIDLIGERE INDLÆG ER SKREVET AF FORHENVÆRENDE FLYGTNINGE- OG INTEGRATINOSORDFØRER

 

I bedste damebladsstil, så vil jeg i dette indlæg komme frem til, hvorfor vi som liberale ikke kan støtte et forbud mod tørklæder eller andre religøse beklædningsgenstande, og det gør jeg med en liste med argumenter imod forbuddet.

 

Hvorfor? 

Hvilke problemer er det et forbud løser? Jeg anerkender selvfølgelig, at vi har problemer med social kontrol i Danmark. Men de store problemer, som f.eks. kvinder der ikke må uddanne sig, arbejde eller sågar vælge deres egen partner, forsvinder ikke fordi vi fjerner tørklæderne fra deres hoveder. Vi bliver nødt til at sætte ind, som en stor del af integrationen i Danmark, at kvinderne skal vide, de er fuldstændig lige med deres mænd, og de selv er i deres gode ret til at bestemme, hvad de vil med deres liv.

 

Er det ikke undertrykkende? 

Jeg synes det er en voldsom naiv tankegang at have fra den yderste højrefløj, at fordi nogle kvinder bliver pålagt en religiøsbeklædningsgenstand, så skal vi forbyde det for alle – også dem som hver dag tager deres tørklæde, kalot eller kort på, helt frivilligt, og som bærer det som et symbol for deres religion.

Selvfølgelig er det undertrykkende, at blive pålagt en beklædningsgenstand, men det er mindst lige så undertrykkende, at få forbudt en påklædningsgenstand i et land, med både religions- og ytringsfrihed, som Danmark.

Det er hamrende uliberalt

At sige noget er uliberalt er ikke et argument i sig selv, men hvis man tager liberalismen hovedtræk, så er det, at vi skal have lov til at gøre lige præcis, hvad vi har lyst til, så længe det ikke påvirker andre.

Hvis en muslimsk kvinde tager et tørklæde på, så gør det ikke mig noget. Bare fordi hun vælger at praktisere sin tro, ved at iføre sig et tørklæde, så sker der ikke noget ved mig. Det er hovedårsagen til at vi, som liberale, ikke kan støtte et forbud mod tørklæder. Vi skal alle have frihed til at gøre, hvad vi vil, så længe vi ikke skader andre, og det gør et tørklæde simpelthen ikke.

 

Jeg synes det er positiv, at Venstre nu går ud med liberale argumenter i mod tørklæde forbud, som Jan E. Jørgensen gjorde i debatten den 20. april

Skriv en kommentar