Kort sagt: Et skridt længere imod mere ligestilling

I går den 18. august 2018 offentliggjorde Venstres sundhedsminister, Ellen Trane Nørby, at reglerne for at blive bloddonor vil blive ændret i løbet af 2019. Nu vil homoseksuelle også kunne komme til at give blod. Dette er utroligt glædende at høre, da dette jo er en VU mærkesag, og det er altid rart, når Venstre lytter!

Der har ikke været sundhedsmæssige belæg for at forbyde blod fra en homoseksuel mand, og det er muligt  for disse at donere blod i både Sverige og Storbritannien – og nu også snart Danmark. De nye regler har fået grønt lys af lægevidenskaben qua karantæneperioden, og blodbankerne har nu fået så avancerede testmetoder, så de kan spore HIV og hepatitis i blodet. Derfor er dette heller ikke noget, som vil gå ud over patienternes sikkerhed, hvilket også er vigtigt.

Derfor er det svært ikke at være tilfreds. Vi får et større bloddonorkorps, Vi slækker ikke på patientsikkerheden, og så er det et skridt længere imod mere ligestilling!

Skriv en kommentar

Kultur-, ideologi- og religionsordføreren

Casper Enevoldsen kigger her på bloggen nærmere på, hvordan vi gør Danmark mere liberalt. Der vil være fokus på det ansvar, man som individ og stat har i et frit liberalt samfund. Derudover vil der være også fokus på, hvorfor frihed er bedre en tvang.
Udover dette vil han stille sig kritisk overfor den nuværende kulturpolitik, fortælle hvorfor ligestilling ikke kun er en kvindekamp og hvordan vi sikrer et liberalt sekulær samfund.