Kort sagt: Skær i apanagen

DETTE INDLÆG ER SKREVET AF FHV. ORDFØRER NANA HYTTEL ALRØ

Over de senere år har kongehusdebatten igen vundet indpas i den offentlige debat og de republikanske bevægelser vokser både i land og by (også i VU). Men hvorfor?

Jeg tror mange danskerne finder det urimeligt at dronning Margrethes mere perifere slægtninge også modtager apanage. Og forståeligt nok. Bør apanagen ikke være til de nærmeste af monarkens slægtninge? Dem som yder en aktiv indsats for at repræsentere Danmark og de danske værdier i både ind- og udland? Skal Dronningens fætter, grev Ingolf, som aldrig har spillet en aktiv rolle for Danmark, virkelig modtage 1,2 millioner af skatteydernes penge årligt? Det begriber jeg ikke hvorfor han skal.

Vores kongehus er ikke perfekt, langt fra. Vi skal styrke og forberede det ved fortsat at modernisere det i takt med samfundsudviklingen. Og det skal vi fortsat gøre. Noget den yngre generation af familien har bidraget til, ved at leve mere offentlige liv samt fremstå mere folkelige, ved eksempelvis at sætte deres børn i almindelige skoler, fremfor at vælge privatundervisning.

Om man er royalist eller republikaner tror jeg en almen retfærdighedssans vil mene apanagen trænger til en modernisering tilpasset det 21. århundrede. Vi kan bruge skatteydernes penge bedre. Og som regeringsparti har vi et ansvar for at tænke på borgernes pengepung fremfor vores egne politiske projekter.

Skriv en kommentar

Kultur-, ideologi- og religionsordføreren

Casper Enevoldsen kigger her på bloggen nærmere på, hvordan vi gør Danmark mere liberalt. Der vil være fokus på det ansvar, man som individ og stat har i et frit liberalt samfund. Derudover vil der være også fokus på, hvorfor frihed er bedre en tvang.
Udover dette vil han stille sig kritisk overfor den nuværende kulturpolitik, fortælle hvorfor ligestilling ikke kun er en kvindekamp og hvordan vi sikrer et liberalt sekulær samfund.