Kort sagt: Fri mig for jantelovspolitiet!

Sommerferien er slut, eller i hvertfald næsten. De seneste dage har regeringen fremlagt et udspil til en skattereform. En række initiativer som allesammen er med til at gøre det billigere af være dansker.

Et punkt, som er virkelig interessant, er en sænkelse af registreringsafgiften. Regeringen vil lave en flad afgiften på 100 pct. for alle personbiler i stedet for den nuværende model, hvor biler, der koster over 106.600 kr., har en afgift 150 pct., og biler, der koster mindre, kun har en afgift på 105 pct. De seneste år under en borgerlig regering, har man ændret på de to forskellige parametre, altså værdigrænsen og procentsatsen. Det betyder, at det er blevet billigere at være bilist.

Og som bærer af den liberale fane, er regeringens forslag om en flad afgift et genialt træk, og kommer virkelig mange mennesker til gavn. Om du er lavtlønnet eller højtlønnet, vil du uanset hvad spare nogle penge. Derfor ærgrer det mig, når de røde partier kører end hetz, fordi der selvfølgelig kronemæssigt er en større besparelse på en dyr bil, frem for en billigere. De ved jo udmærket godt, at hvis man kigger på den individuelle persons samlet indkomst, kommer besparelserne ved en flad afgift til at betyde lige så meget for privatbudgettet.

Jeg er træt af den tendens i samfundet, at bare fordi du har tjent flere penge end en anden, skal du ikke have lov at nyde det. Selvfølgelig skal man betale mere i skat, eller mere i afgift, hvis man køber en dyrere bil. Det gør man stadig, selvom en skat eller afgift er flad. Hvorfor skal du straffes for at have ydet en indsats? Ulighed er ikke et problem, hvis alle bliver bedre stillet i sidste ende. Det er en grim form for misundelse.

Fri mig for jantelovspolitiet!

 

Skriv en kommentar

Klima-, Miljø- og Transportordføreren

Nicolai Løvgret skriver om klima, miljø og transport, og det der ligger op af disse områder. Han mener blandt andet, at der findes andre måder at bekæmpe klimaforandringerne på fra dansk side, men også hvordan vi løser dem globalt.
Derudover, skriver Nicolai til privat bilismens fordel, og om hvordan man fra venstrefløjen har ageret smagsdommere.
Nicolai bor til dagligt i Odense, hvor han læser Economics and Business Administration på Syddansk Universitet. Han kommer dermed også med en økonomisk tilgang, når der skal diskuteres emner, i stedet for en følelsesmæssig, som der ofte er at se i debatten.