Kort sagt: Et værn om Danmark?

Regeringen har lagt op til en ”substantielt løft” af vores forsvar. I forslaget vil regeringen give 12,8 mia. til det danske forsvar. Det er simpelthen for lidt ressourcer til det tyndeste forsvarsforlig, som vi fik i 2013. Reelt set vil vi gå fra 1,17% til 1,25% af vores BNP. Vi er altså cirka på 2012 niveauet igen. Det vil placere Danmark på en 20. plads i NATO. Det er langt fra NATO’s og beviser, at vi i Danmark har en verdensfjern fortolkning af de nuværende spændinger i de sikkerhedspolitiske tendenser.

Man skal blot 472 kilometer mod nord til Norge, hvor man giver 8 mia. kr. hvert år frem til 2030 til forsvaret. Derudover har Norge valgt at købe dobbelt, så mange F-35 fly i forhold til Danmark. Der er en anden forståelse af den spændte situation mellem Rusland og Vesten. Imens forbereder vores broderfolk i Sverige deres befolkning på en væbnet konflikt. Danmark har altså en fuldstændig absurd forhold til den sikkerhedspolitiske situation!

Hvis Danmark skal fremstå som et troværdigt medlemsland i NATO, så må man simpelthen vise viljen og investerer intensivt i vores forsvar. Og lad os ikke glemme, at forsvaret er den absolut vigtigste budget på vores finanslov! Den forsvarer vores frihed imod slyngelstater og bekæmper terrororganisationer.

Skriv en kommentar

Udenrigs- og forsvarsordføreren

Morten Møller blogger om aktuelle debatter og beslutninger i dansk udenrigs- og forsvarspolitik, men han tager også fat i de større tendenser i international politik, hvor Danmark ikke nødvendigvis har en nøglerolle. Det væsentligste for ham er en rationel udenrigspolitisk aktivisme, hvor fornuften vejer tungest.