Kort sagt: NATO’s dobbeltmorale

Tyrkiet har i løbet af de sidste fem år opført sig mildt sagt udemokratisk og illiberalt. Erdogan har placeret sig selv som den enerådige sultan over Tyrkiet. MEN Tyrkiet har en særlig status i EU samtidig med, at et medlemskab af NATO. Vesten prædiker om menneskerettigheder og demokrati bekæmper vores egne allierede netop de idealer. Det er uacceptabelt – og vi må huske på at liberal udenrigspolitik er liberal indenrigspolitik!

Meningen med dette indlæg er meget enkel. Kampen for frihed stopper ikke, når vi kigger internt i NATO. Tyrkiet er blot et eksempel, men lande som Polen og Ungarn er også medlemmer. Polen pisser dagligt på deres retssystem, Ungarn bliver mere og mere autoritær og udviklingen fortsætter uden prominente medlemsstater sætter spørgsmålstegn. For engangs skyld kan man rose EU’s kommissionens formand for at kalde Victor Orban for “Dictator”.

Skriv en kommentar

Udenrigs- og forsvarsordføreren

Morten Møller blogger om aktuelle debatter og beslutninger i dansk udenrigs- og forsvarspolitik, men han tager også fat i de større tendenser i international politik, hvor Danmark ikke nødvendigvis har en nøglerolle. Det væsentligste for ham er en rationel udenrigspolitisk aktivisme, hvor fornuften vejer tungest.